Solfilm er forhåbentligt et bud på at få forbedrede forhold på mit arbejde

Solfilm er et begreb, jeg akurrat hørte om, og jeg er meget henrykt. Kontoret på min arbejdsplads er alt for varmt lige for tiden. De gange hvor man forsøger at holde koncentrationen bag skærmen, når der bliver totalt hedt når solen skinner, er det bestemt en ting, som at der ulejliger. Vi går efter at få luft ved at åbne vinduerne, men med en adresse direkte med udsigt til Åboulevarden, har vi på kontoret totalt meget billarm, imens vi lukker vinduerne op.

Jeg omtalte det kedelige indeklima hos en veninde jeg har, og hun omtalte så en ting der hedder solfilm, som jeg opdagede for første gang. Solfilm kan du så få som en form for gardinløsning eller direkte til at sætte på vinduerne i kontoret. Og det burde dermed gøre indeklimaet mere nice og mindske varmen.

Nogle firmaer opsætte solfilm som en folie på alle vinduer. Totalt cool. På arbejdet kan vi selvsagt stadig bruge at have åbne vinduer ind imellem. Men solfilm gør, at vi skulle nok nøjes med at åbn for vinduerne kort når dagen starter.

Siden en snak med min chef og tillidsmanden på kontoret, er de heldigvis glade og sagde, at solfilm kan være som en løsning. Varmen fremkalder hovedpine, utilpashed og manglende koncentration blandt mig og mine kolleger. Det vil være så tiltrængt at se virkningen af solfilm.