Få en tagrensning af dit tag

Taget kommer hurtigt til at blive beskidt som følge af vand, algeorganismer og mos. Det gør ikke mindst dit tag frygteligt at se på, det destruerer tilmed taget. Nedbør kan nemlig gøre, at der kommer fugt ikke blot på oversiden, men samtidig under tagpladerne, hvilket bevirker, at taget, som dagene går, destrueres. Det er tidskrævende og en stor udgift at lægge et nyt tag. En istandsættelse indeholdende tagrensning og maling vil gøre taget ligeså pænt, og ydermere skal du kun betale en fjerdedel af et helt nyt tag. Et tag, der har modtaget en tagrensning, er tilmed ligeså modstandskraftigt som tag på nybyggeri er.

Der findes mange forskellige slags tag bygget af forskellige slags materialer. 100 % af de tag, man har kan blive renoveret, og stort set alle tagflader kan klare højtryksrensning. Dette gælder eksempelvis bølge & skiffer eternit såvel som tage, der er lavet af rustbeskyttet stål. Tegltage er svage og kan derfor ikke klare højtryksspulingen, men de kan stadig godt få udført en algebehandling. Pladerne i et virkelig gammelt tag kan være lavet med materialet asbest, der er kraftigere end nye tagplader, så selvom de for eksempel er beskidte, kan de alligevel få en tagrensning såvel som en omgang maling og ende med at være så smukke som var de nye.

Idet et tag får en renovering, bliver det til at starte med undersøgt for alle fejl, skader og mangler, hvorefter det bedres. Så skal dit tag have en tagrensning, hvor det først vaskes, hvorefter det renses grundigt ved brug af en børste, ikke blot på tagoverfladen, men derudover der hvor tagpladerne overlapper hinanden foruden i alle kanter. Nu skal taget skylles efter med vand, og så er alt snavset fjernet, hvorefter dit tag får en behandling mod alger så der forebygges mere begroning. Taget er nu klar til at males.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>