Energimærkning – Hvad er det?

Jeg er på udkig efter 1 nyt hus inklusiv god energimærkning. Det kan være problematisk at købe et hus af ældre karakter, som har energimærke A. Skalaen går rent faktisk fra A og helt hen til G, og det er en regel, at alverden huse fra 2010 skal have energimærkning A. Det er reel lovgivning. Påhittet er såmænd i orden, for det handler om at have fokus på det årlige energiforbrug, dog kender jeg ikke energiskalaen endnu, og jeg ved vel at mærke ikke om det er okay eller banebrydende dumt at bruge klejner på et hus inkluderet energimærkning D eller C. Jeg har netop forelsket mig i et ”C”-hus, men min partner synes, at det vil forekomme at være en rigtig dårlig tanke at købe villaen. Vi går egentlig mest efter huse af nyere dato, men købsprisen er jo ret afgørende for de forskellige købsmuligheder. Havde vi én hundrededel af alle moneters som findes skulle jeg og ham naturligvis tegne vores eget hjem som får energimærkning A.

Energimærkning er seriøst en ret genial skala for unge huskøbere. Skulle du være køber kan det sagtens være alt andet end let at undersøge ind bag ved boligens fuger, 4 vægge og så videre, når du alligevel kun er nysgerrig ift. udsigt, værelser og køkkenets forfatning. Det er så dér energimærkning bare er den mest informationsgivende feature. Ét enkelt symbol, der leverer et signal omhandlende boligens samlede forbrug af energi. Ét – bare ét – tegn & 1 konkret pris – den forestilling er alligevel noget, man kan forstå!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>